sunnuntai 31. tammikuuta 2016

SUNNUNTAIRESEPTI; SUKLAAFONDANT & TURKINPIPPURIJÄÄTELÖ



Vihdoin saatte ohjetta tästä ihanasta jälkkäristä jota tein sillon meijän vuosipäivänä. Kyseessähän on herkku nimeltä suklaafondant ja jos joku ei tienny niin sehän on periaatteessa ku suklaakakku jonka sisus on sellanen löllö. Tehtiin myös ekaa kertaa ite jäätelöä ja oli ihan törrrrkeen hyvää. Huomasin joku aika sitten jossain blogissa ohjeen missä jätskiä tehtiin ilman jäätelökonetta ja aattelin että hah, ompa helppoa! Tähän jäätelöön voi siis laittaa mitä ikinä haluat(suklaata, pähkinöitä, mansikoita, salmiakkia). Me laitettiin niitä värikkäitä turkinpippureita ja oli kyllä parasta jätskiä ikinä.
Mutta mennäänpä ite ohjeisiin...

Suklaafondant
125g tummaa suklaata(70%)
125g voita
3kpl kananmunia
2kpl keltuaisia
3/4dl sokeria
3½rkl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria

Mittaa suklaa ja voi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut. Siirrä sivuun. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele vähän jäähtynyt suklaa-voiseos varovasti munaseokseen. Siivilöi jauhot ja vaniljasokeri taikinaan ja sekoita. Jaa taikina voideltuihin suorareunaisiin annosvuokiin (vetoisuus 1 1/2 dl, Ø 6 cm). Täytä vuoat 3/4 tilavuudesta. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista fondantteja noin 12 minuuttia.
HUOM! Tästä ohjeesta tulee 7kpl joten kannattaa pienentää ohjetta jos teet vähemmän. Itehän huomasin ton siinä vaiheessa ku olin sulattanu suklaan joten näitä tuli "muutama" ylimääränen :D

Turkinpippurijäätelö 
6dl kuohukermaa 
1prk kondensoitua maitoa
1pussi värikkäitä turkinpippureita

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Kaada sekaan kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnes massa on sileää ja paksua. Murskaa karkit ja sekoita massaan. Kaada massa esim leipävuokaan ja nosta pakkaseen ainakin kuudeksi tunniksi. 



 Tämä oli kyllä niin taivaallista vaikka ite sanonki. Lämmin suklaaleivos ja kirpakka jäätelö sopi niin hyvin yhteen! Kokeilkaa ihmeessä joskus tätä jälkkäriä, ette tule pettymään ;)




10 kommenttia:

  1. Nam! Kumpikin kuulostaa ihan super herkulliselta, pakko varmaan kokeilla ainakin tuota jäätelöä joku kerta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli myös herkullista;) Kannattaa kokeilla tota jätskiä, se on niin parasta!

      Poista
  2. Mmmm... herkullisen kuuloinen resepti! Ja hei en oo aikaisemmin tainnutkaan kommentoida et tää sun banneri on upea! *_*

    VastaaPoista
  3. Oii nam mitä herkkua <3 :D Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Kaunis asettelu ja erittäin herkulta kuulostaakin! Mä katselin näitä just masterchefissä, haluaisin niiiin kokeilla :D Haaveeksi kuitenkin jää, kun en munia käytä, mutta aina voi haaveilla! Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:'D Tykkään aina asetella noita ruokia. Ja voi eiii ku et voi kokeilla, koska tuo on kyllä semmosta herkkua :( Harmi!

      Poista
  5. Nammmm<3333 niiin hyväm näköstä ja kuulosta :D<3 ja ei ees kuulosta hirveen vaikealta noi ohjeet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Ei ne ookkaan vaikeita! Tuo jätski on semmosta jonka tekee vaikka silmät kii :'D <33

      Poista