torstai 20. lokakuuta 2016

HERKULLISET PUOLUKKA-VALKOSUKLAAKEKSIT

puolukkakeksit  
Innostuin muutama viikko sitte taas leipomaan, tälläkertaa keksejä. Äiti oli tuonu mulle pakkaseen pari pussia puolukoita ja mietin mitä niistä vois oikeen tehä. En oikeen tykkää syyä niitä ihan pelkästään mutta leivonnaisissa ne toimii! Löysin netistä niin herkullisen kuulosen ohjeen kekseistä johon tulee puolukkaa ja valkosuklaata. Tuo yhdistelmä kuulosti jotenki niin hyvältä ja sitä se oliki. Suosittelen testaamaan näitä, sillä ensinnäki nää on tosi helppo tehä ja toiseksi nää on ihan järkyttävän hyviä♥ Näissä on vähän semmosta karamellin makua ja ihanaa kirpeyttä, sekä nää on sisältä pehmeitä mutta reunoista rapeita, naaaam!

Puolukka-valkosuklaakeksit 

(ohjeesta tulee n.15-20 keksiä)

100g voita
1½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
150g valkosuklaata
n. 150g puolukoita (n. 3 dl)

Esilämmitä uuni 200 asteiseksi.
Mittaa huoneenlämpöinen voi, ja sokerit kulhoon. Vaahdota ne vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää kananmuna samalla vatkaten. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe joukkoon puulusikalla käännellen. Rouhi suklaa palasiksi. Sekoita valkosuklaa ja puolukat käännellen taikinan sekaan.
Nostele leivinpaperin päälle nokareita. Keksit leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin tilaa.Paista keksejä n. 13 minuuttia. Uunista ottaessa keksit saavat vaikuttaa vielä vähän raaoilta, kunhan ne ovat saaneet hieman väriä. Keksit jähmettyy kyllä kun jäähtyvät hiukan.

Nauti kylmän maidon kanssa 




cookies2

1 kommentti:

  1. siis apua miten herkullisilta nää näyttää!! ♥ puolukan ja valkosuklaan yhdistelmä kuulostaa kieltämättä tosi hyvältä, nams! pakko testata ;) ja hei ihanat kuvatkin!

    VastaaPoista